Fun stuff trin 6 (forår 2012)

Sjovt, nyttigt, smukt eller spændende? Del hvad I finder på nettet!

89 tanker om “Fun stuff trin 6 (forår 2012)

  1. Lyder som en rigtig god ide. Jeg kan kun om lørdagen, så der vil jeg være at finde under kirsebærtræernes blomster. Vi kan jo aftale om vi skal mødes på et bestemt tidspunkt et sted på pladsen.
    Jørgen

  2. Hej allesammen 🙂

    Som I måske bemærkede, så nåede jeg desværre ikke at slippe ud af eksamenslokalet i tide til at se film med jer – jeg er ret sikker på, at jeg desperat sad og prøvede at komme i tanke om behandlingsmetoder til paranoid personlighedsforstyrrelser, mens I guffede julegodter I jer og så film – så jeg ville bare lige ønske alle en rigtig god jul og et godt nytår, og så glæder jeg mig til at se jer allesammen igen i det nye år til mere japansk 🙂

    – Vibeke

  3. Kære alle.
    Tak for en skøn afslutning på dette semesters japansk. Og sikke dog en dejlig og livsbekræftende film. Elsker den type film hvor der “ikke” sker noget. Og så var musikken bare vidunderlig. Rigtig god måde at slutte og selvom jeg kun fik fat i 17 ord, så var det trods alt japansk. ;o) – Av, av, av, har stadig ondt i maven af alt det slik og blodsukkeret er ikke faldet på plads endnu.
    Jeg lovede lige at give opskriften på mine julekugler, så den kommer her:
    100 g tørrede abrikoser (ell. lign.), 25g mandler, 30g havregryn, 1-2 tsk. amaretto/smagfuld rom eller lidt mandelessens og lidt vanille og kanel. Det hele kommes i en foodprocessor, en minihakker eller i en skål for minihakker. Blend til det har en ensartet konsistens. Tilsæt juice eller vand til det hænger sammen og er tilpas fugtigt. Form herefter en masse kugler (lad dem ikke blive for store). De kan vendes i kokos, kakao, sukker, kagekrymmel eller smeltet chokolade. De chokoladevendte sættes til tørring på et stykke bagepapir og tilsidst kan man komme kuglerne i en dåse. Kan holde sig ca. et par uger i køleskab.
    Rigtig glædelig jul til alle.
    Jørgen

  4. Min mail er lavet om, så den ikke fungerer, så jeg prøver lige at skrive her. Jeg mener godt jeg kan være der 16.45 på tirsdag, så det satser jeg lige på, og ellers går i bare igang, så dukker jeg op senest 17.15. Men lige pt. tror jeg det kan lade sige gøre.
    Jørgen

  5. Kære Vibeke og I andre.

    Jeg synes det er fint med tirsdag og fredag. Skulle vi vælge tirsdag denne gang, så vælger vi bare fredag næste gang, så Diana også kan komme med.
    Glæder mig til at komme igang på tirsdag.
    Hej fra Jørgen

  6. Undskyld jeg først skriver nu… men så vidt jeg kan forstå skal det enten være tirsdag efter undervisningen eller fredag så Diana også kan være med 🙂 Så skriv hvad I synes!

  7. Jeg kan de fleste aftener når det aftales i god tid. Hvis det bliver tirsdag aften må vi arrangere en anden aften næste gang så Diana kan komme med 🙂

  8. Kære alle.
    Jeg glæder mig meget til at komme igang med japansk igen, og skal nok få mig meldt til snarest.
    Med hensyn til en middag – KANON initiativ. For mig passer det dog bedst, at det bliver efter japansk, sorry Diana, da jeg underviser torsdag aften til 21 og onsdag spiller jeg volleyball. Onsdag kan jeg dog undtagelsesvis godt, hvis det er den eneste dag folk kan. Og ellers er mine fredage ikke så besat lige pt.
    Jørgen

    • Ups, havde ikke set at Diana heller ikke kunne onsdag. Jeg er frisk på en fredag…

      Glæder mig til at se jer alle!

    • しんぱい しないで! Hvis I alle kan bedst efter undervisning, så gør I bare det! Så kommer jeg med en anden god gang.

  9. Hej allesammen!
    Jeg håber at alle har haft en god sommer og er parate til endnu en runde japansk! Jeg tænkte, at semesterstarten kunne være en god anledning til at tage ud og spise middag igen 🙂 Hvis folk er positive, skal jeg nok prøve at arrangere det! Hvad siger folk umiddelbart til at tage ud og spise efter den første undervisningsgang?
    Vi ses snart!

    – Vibeke

  10. Hvis nogen skulle have lyst til at se Shonen Knife live, så spiller de på Loppen d. 6/9. Har aldrig selv set dem, men har fået fortalt at de skulle være meget underholdende at opleve live. Tjek dem evt. ud på youtube:

    Vi ses til japansk i september!

  11. Der er japansk inspireret hot dogs ved Frederiksberg Rådhus i dag. Alt overskud går til Japan og det er fra kl.11-18.

    • Har lige været derude. Det var ikke særligt spændende…

      Vi ses på tirsdag! Glæder mig 🙂

  12. Hej alle & Velkommen til Danmark, Kensuke!

    Den 14/6 kl.18.30 på
    SUSU SUSHI, MØLLEGADE 13,2200 KBH N
    passer mig udmærket. Jeg glæder mig!

    mvh Martin
    PS: Jeg har i dag tilmeldt mig Japansk 5

  13. Hej alle.
    Kensuke og jeg glæder os allerede og dukker op kl. 18.30. Vi ses. Vi er lidt jet-lag plagede, men det blegner jo lidt i den skønne sommer.
    Hej fra Jørgen

  14. Jeg vil forslå 18.30 i stedet, hvis I kan nå det. Jo tidligere jo bedre chancer for, at vi alle kan være der – ved et bord. Og Jørgen – det bliver en fornøjelse at møde din mand:)

  15. Kære alle.
    Der kommer nok et tidspunkt for hvornår vi skal mødes den 14., så det venter vi lige på bliver afgjort, men mon ikke ved 19.00 tiden ville være passende.

    Jeg vil høre om det er okay at tage Kensuke med til middagen? Så kan de hardcore jo prøve med lidt japansk den aften, selvom han nok ikke gider lege lærer hele aftenen. ;o).

    Knus fra Jørgen

  16. Hej med jer,

    Vi talte om at tage ud og spise d. 14/6. Stedet bliver højst tænkeligt SUSU på Møllegade Nørrebro. Håber alle kan den dag!

    🙂

  17. Kære Patricia.
    Hvornår er det at der er påtænkt fælles bespisning? Afhængig af datoen og tidspunktet, så er わがまま fin med mig. Jeg har dog ikke noget imod, at det bliver et andet sted, hvis stemningen er for det. Men det hele afhænger af tid og dato.
    Japan er skøn som sædvanlig, men jeg kan ikke rigtig komme mig over jet-lag denne gang. Jeg må simpelthen have været for stresset før jeg forlod Danmark. Håber jeg snart indhenter tiden, så jeg kan få mig en god nats søvn. – Ellers er jeg på sight-seeing når jeg ikke lige pakke ting ned for min mand eller prøver at lære et par japanske gloser.
    Rigtig god fornøjelse med den sidste gang i denne omgang japansk på tirsdag.
    Hej fra Jørgen

      • こにちわみんなさん。 ろくだつよか デンマークに かえります。

        Jeg synes bedst om
        http://www.restaurantbanzai.dk/index.html
        restauranten med den Nagoyanske smag. Og så ser den heller ikke så dyr ud. Det ser lidt sort ud med dagene. Lige nu kan jeg kun den 14. juni, søndag den 26. juni mandag den 27. juni og tirsdag den 28. juni. Håber vi kan finde en dag, hvor flertallet kan.

        Hej fra Jørgen

        Gambatte med jeres sidste gang japansk i denne omgang imorgen. Jeg når ikke så meget her, men et par ny Kanji tegn er jeg da blevet bekendt med.
        新江古田 den første er “shin” = nye, den anden er “e” = kløft, den tredie er “furui” = gammel og den sidste er “ta” = rismark. Jeg bor altså i den “nye gamle kløfts rismark”. Ja, min mand siger at jeg ikke kan oversætte sådan, men det er nu en fed måde at lære lidt Kanji på. ;o)

        Vi snakkes ved. Jeg må ud at koge noget mad til min trætte mand. Vi havde afskedsfest igår med drengene fra orkesteret og det blev sent og Kensuke skulle tidligt op, så han trængte lige til at ligge da han kom fra arbejde.

        Hej fra Jørgen

  18. こんいちはみんあ
    げんきですか

    jeg blev bedt om at spørge, hvad planerne er om at spise et eller andet sted?
    vi snakkede lidt om wagamama, men hvad mener i andre?

    knus og kram her fra og god weekend

  19. Mette har tidligere foreslået at tage til Sakurafestival på Langelinien. Desværre uden den store respons men nu ser det også ud som om der kommer godt vejr i weekenden. Derfor har jeg tænkt mig at tage derud. Ved sidste års festival havde Patricia, Andreas & jeg en hyggelig eftermiddag. Diana skriver under Nyheder at en Trin-5 kursist optræder på søndag kl. 12.40 på den Store Scene. Måske kan vi mødes der? Evtl på den venstre side (når I kigger mod scenen) af græsplænen ikke så langt væk fra scenen? Nogen der vil med?

    • Skulle lige til at skrive herinde og foreslå det samme 🙂
      Jeg er super frisk på at tage til Sakurafestivalen på søndag! Mødetid og sted er også ok med mig…

    • Jeg er frisk på at komme, men jeg har en anden aftale på det tidspunkt. Med lidt held kan jeg rykke den, jeg checker hvad der kan lade sig gøre.

  20. Mononoke Hime vises i Cinemateket den 23.04.2011 kl. 16:15. Skriv meget gerne her hvis I vil med, så bestiller jeg billetter.

    Jeg vil også gerne se ‘Det levende slot’ som bl.a. går torsdag 21.04.11, Kl. 13:30, så sig til hvis I hellere vil se den, eller noget helt tredje – link til program er et sted nedenfor.

    Og, man må meget gerne tage børn, kæreste, venner, etc. med hvis man har lyst til det, bare man lige siger til hvor mange billetter der skal bestilles (eller bestiller selv hvis det passer en bedre).

      • Hej Peter!

        Jeg blev inviteret til noget påske halløj og sagde ja, da der ikke var nogen der havde svaret herinde. Derfor kan jeg desværre ikke alligevel. 😦

        Vi må arrangere en biograftur når der kommer anime i biografen igen.

        God påske!

  21. きんじつ コペンハーゲンで さくらの祭りが あります。いきますか。
    私は ともだちと いって、皆さんと どこに あいたい。
    見てhttp://www.sakurafestival.dk/index.php

  22. すごいです。Jeg vil gerne med til filmforevisning. Lad os finde ud af noget tirsdag. Hej fra Jørgen

  23. Hej med jer,

    Filmhuset/Cinemateket holder en lille Miyazaki kavalkade, med favorabel mængde rabat på billetter (125 kr for 4 billetter til samme film så vidt jeg kan se). Er der nogen af jer der har lyst til at tage ind og se en eller flere af dem? Jeg selv vil gerne se Mononoke-hime, men er åben for andet hvis alle har set den allerede.

    Her er link til programoversigt:

    http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Serie.aspx?serieID=5663

    Vi ses tirsdag 🙂

    • Jeg er med på Mononoke-hime d. 23. hvis bare jeg får afleveret mit speciale til tiden 🙂

  24. Her er en fin tegnefilm der forklarer hvad der sker i Fukushima:
    日本語:

    Med undertekster:

    • Og udover at føle sig meget grundigt oplyst om hele forløbet på 福島第一 har man også lært en masse nyttige gloser…

  25. Der er nu bestilt tid på Herreford Village til kl. 19.15. Jeg var bevidst lidt vag omkring antallet af gæster så de forventer mellem 10 og 12 personer 🙂 Vi ses på tirsdag!

  26. Livemocha er et gratis sprogkursus og -træning på nettet. Man kan lære alt fra Swahili til Japansk. Brugerne er selv med til at forbedre det ved at lægge stemme til, komme med tips eller rette andres opgaver.
    Den japanske del har fejl hist og pist (som man dog typisk selv kan se) men holder et generelt fint niveau 🙂

    • Ja, den er god og dejligt interaktivt. Peter – jeg har kopieret dit indlæg og lagt det på ‘Forum’-siden, hvor det retteligt hører til:)

  27. Hej folkens 🙂

    Det kan desværre ikke lade sig gøre at bestille bord på Dalle Valle om tirsdagen og det er ærlig talt for risky at troppe op en 10-12 stykker og håbe på pladser… Når det er sagt er jeg pt. på jagt efter et alternativt spisested – Andreas foreslog Herreford Village som også har halv pris OG vigtigere endnu tager imod reservationer. Det eneste problem er, at det ligger lidt længere væk (Frederiksberggade 21 – tæt ved Rådhuspladsen). Hvis folk ikke har noget imod 10 min ekstra gang bestiller jeg bare tid der 🙂

  28. Kære Vibeke.
    Jeg kan først tirsdag den 15. marts, så for mit vedkommende vil det være skønt, hvis vi kan æde os tykke og fede i Dalle Valle den dag. Ellers må jeg tak nej. Måske vi kan snakke om det den førstkommende tirsdag.
    Hej fra Jørgen

    • Jeg kan også godt d. 15. så lad os gøre som Patricia-san foreslår og aftale nærmere i aften. Ses!

  29. Hmm havde nu faktisk tænkt denne tirsdag (d. 8), men hvis folk bedre kan d. 15 så lad os da endelig skyde det 🙂

  30. Hej Vibeke. (og i andre)
    Lyder som en rigtig dejlig oplevelse som jeg godt vil deltage i. Går ud fra vi taler om tirsdag den 15. marts sådan ca. ved 19.15 tiden i Dalle Valle.
    Hej fra Jørgen

  31. Hej allesammen 🙂

    Jeg tænkte på om folk havde lyst til at tage ud og spise efter japansk næste tirsdag – Dalle Valle der ligger på Fiolstræde har nemlig halv pris på mad om tirsdagen så det ville ikke komme til at koste en bondegård!

  32. Tak for opstarten igår, det var godt at komme igang igen men også skræmmende, hvor meget der sivet ud af hukommelsen. Men det skal vi nok få rettet op på. 🙂

  33. Kære medstuderende fra efterårets niveau 3.
    こんいちわ。みっなさんおげんきですか きょうはいいでんきです。でもさむいです。せんげつはいいでんきでした。でもさむかったです。わたしはきょねん 12日29月 日本にきました。まいにちわたしは 学校にちかてつできます。学校ははやいです。まいにでぃたくさんべんきょうちました でもおもしろかったです。まいしゅうまつわたしは おっととパ・テイをします。たのしみにしています。
    Wow den trak tænder ud, men håber i forstår bare lidt at mit knudrede japansk. Vil bare lige sige hej her et par dage før “vi” igen kaster os ud i de japanske verber mm. Ja, dvs jeg er jo med på sidelinjen her den første tid, da jeg jo stadig er i Japan hos min mand. Men jeg glæder mig meget til at komme “hjem” igen, da her er skidekoldt som i måske har opfattet af mit lille japanske skrift. Det er naturligvis ikke så koldt som i Danmark, men til gengæld er der ikke en ærlig radiator i miles omkreds, så man kan enten vælge total kulde alle steder eller en varm blæst lige ned i bæ’ret, så ens slimhinder tørrer fuldstændig ud. Jeg er nødt til at tage blæsten og er derfor i konstant immunrespons hele tiden for at holde mig nogenlunde på 37 grader celcius. Huha, men hvad gør det, når bare man er i Japan. ;o) – Jeg har været i ヂスニ・ランド og det var da meget interessant, men så er det vist også sagt. I næste uge er det りょかんとおんぜん。Det glæder jeg mig vildt til. Endelig kan jeg få varmen. Sidst på måneden holder vi bryllupsfest i Japan med venner og familie og så slutter jeg af med et krepsegilde hos nogle venner før jeg igen vender snuden hjemad. がばってください。Kys fra Japan, Jørgen

    • ありがとヨルゲンさん。日本はすばらしいですね。いつか私はそこにいきます。Fedt med en update fra din tur til Japan. Jeg ville ha svaret mere på 日本語 men mit ordforråd er begrænset. Håber resten af din tur også bliver god! Vi ses til japansk når du engang er hjemme.

    • Det lyder som om du har haft det sjovt, kulden på trods:) I starter jo nu lige om lidt, så kan du brillere med at det japanske du har lært:) Vi ses på tirsdag!

  34. Tak for hjælpen Martin. Har nu søgt om medlemskab. hihi

    Og lyder dejligt Mette. Glæder mig til at mødes til dejlig sushi og måske en japansk øl eller to.

    Jørgen

  35. Hej med jer,

    Fedt at alle har lyst til at tage med ud og spise!

    Jeg bestiller bord til 10 personer på FiftyFifty, en sushi restaurant på Vesterbro,
    til kl. 18.00 den 15. dec..

    De har også andet end sushi (så der er noget som du kan spise, Patricia-san). Check evt. deres hjemmeside ud:

    http://www.fiftyfiftyfood.dk/

  36. Her var lige linket til de japanske taller på wikipedia:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_counters

    Denne side har også den samme forklaring hvorfor kaniner tælles med samme tæller som fugle:
    Japanese Buddhist monks were not allowed to eat any meat other than birds, but liked rabbit meat so much they came up with the contrived “explanation” that rabbits are actually birds, and that their ears are unusable wings. The rationale was that while moving, rabbits only touched the ground with two feet at a time. Nowadays, hiki is the usual counter for rabbits

    • hehe, ja det er ikke første gang i historien man har set folk komme op med kreative forklaringer på ting for at få lov til noget.

  37. Jeg deltager gerne den 15. december, selvom onsdage ikke lige er de bedste for mig – jeg spiller normalt volley denne aften. Jeg er med på sushi og også andet, hvis der er stemning for det. Glæder mig til at se jer under andre forudsætninger end kun de japanske gloser og den japanske grammatik. Jørgen

    Og hvordan finder jeg nihon-goinprogress i Facebook? Der kommer intet frem, når jeg prøver at søge.

  38. Vi skal ha fundet en dag til at mødes til noget afslutnings-dims… Og vi skal også ha fundet en plan for hvad vi skal lave sammen, f.eks. spise sushi eller drikke en øl eller noget andet.
    I går talte vi om at gøre det en onsdag i december, så hvad siger I til den 15.?
    Skriv gerne forslag til hvad vi skal lave og hvor vi skal være.
    Vi ses på tirsdag.

    • Tak for et godt initiativ, Mette!
      Jeg kan godt den 15.december. Med hensyn til programmet er jeg meget fleksibel – om det så bliver med eller uden spisning så deltager jeg.

  39. Jeg havde prøvet at lægge et andet link derind tidligere, men det er vist ikke dukket op. Og den ville ikke lade mig lægge et nyt (eksakt kopi af det første) op fordi der allerede lå en post. Men jeg prøver lige igen lidt senere.

  40. Har hurtigt checket dit link – det ser meget godt ud, どうも!Det hører dog under FORUM, synes jeg – hvor de fagligt relaterede ting har hjemme. Så jeg smider det også der – bare så du ved det:)

  41. Der er nogle meget fine små lektioner inde på NHKs (日本放送協会, Nippon Hōsō Kyōkai, svarer vel til DR?) hjemmeside, hvor man følger Leo igennem en masse møder med japanere, som enten kan høres direkte på siden eller downloades som podcast + tilhørende pdf med tekst 🙂

Skriv en kommentar