Besøg på Nationalmuseet

Vil du lære noget om japansk historie, kultur og iscenesættelse? Så mød op ved indgangen til Nationalmuseet  på søndag kl. 12, og se udstilingen ‘Pigen og Parasollen’. Vi bliver en blandet flok, da alle er velkomne, uanset trin. Adgang er gratis, og vi kan prøve at bygge vores egen japanske alter-ego i udstillingens purikura!

Et metabillede af Japan

kimbei-kusakabe-1841-1934-japa-album-containing-50-hand-color-1950843Udstillingen er ikke et udsnit af japansk dagligdag sidst i 1800-tallet, men en japansk-fremstillet repræsentation af udlændinges forestilling om det ægte Japan. Flerdobbelte spejlninger: Japan set gennem øjnene af japanske artister, hvis billeder forsøger at gestalte andres forventniger og (drømme)billeder af deres land. Det åbner da for fortolkninger.

Læs mere om udstillingen her – og vi ses på søndag kl 12 ved museets indgang!

… flere nyheder på vej

Nu lader jeg som om det ikke er halvandet år siden jeg har skrevet en nyhed til bloggen. Det vil ændre sig – jeg har en klar plan at holde jer jævnt opdateret med sjove nyheder fra eller med tilknytning til Solens Rige. 約束だから!

3 tanker om “Besøg på Nationalmuseet

  1. Tak for indbydelsen. Desværre kunne jeg ikke komme, da jeg var i Jylland. Men vil prøve at tage derind selv og se udstillingen. Vil gerne inviteres en anden gang, hvis ikke det er for megen ulejlighed. Hilsen Jørgen (tidligere kursist, som vist nok stadig har meget at lære ;o) )

    • Hyggeligt at høre fra dig! Udstillingen løber indtil den 28. april, så du kan stadig nå det. Jeg skal nog sørge fra nu af at publicere sådanne fælles udflugter her på bloggen, så du automatisk får besked om det. 気をつけてね!

  2. jeg skal prøve at nå derind til tiden, men Anders fra hold 3 skal lige have afviklet det Malaysiske F1 Gran Prix for os først. Det køres fra 10-11:30, så konen og jeg er nok lidt forsinkede, så vi må løbe jer op inde i udstillingsgangene.
    VH Søren.

Skriv en kommentar