Kom i kampen, København!

Hvor mange af os drømmer ikke om at kunne gå ind i et supermarked og fylde poserne med alle de ingredienser, der skal til at lave おいしい日本りょうり? 

En smag af Japan
For slet ikke at tale om alt det til alt det usunde – fizzy slik, æblevingummier og andet underligt, anko, daifuku, chips med blækspruttesmag osv. Og husholdningssager, der ikke er mindre smukke for at være masseproducerede. Keramik og procelæn, knive, miniriskogere, madlavningsspisepinde. Og kogebøger – ikke den fancy slags, men japansk husmandskost som vor (værts)mor laver den.  Måske et lille afsnit med ホームドラマ og musik? Alt det mangler vi!

Ud og handle i Frankfurt
Det gør de hverken i Paris eller Frankfurt, bare for at tage to byer, jeg var forbi i sommers. Det var med en dyb følelse af misundelse at jeg gik hyldemeter op og hyldemeter ned og prøvede at regne hvor meget ekstra, der egentlig var plads til i kufferten. Og ja, jeg ved at der findes japanske butikker her i byen – og især den ganske udmærkede og priskompetitive Den Kinesiske Købmand – men udvalget er tyndt, sammenlignet med hvad de heldige parisere eller frankfurtere(?) kan svælge i.

Og en løfte
… jeg ved, der er ikke meget nyhed i ovenstående. Men fra nu af vil jeg være mere flittig med at udsende Japansrelaterede nyheder – 約束だよ!

En tanke om “Kom i kampen, København!

  1. det handler nok bare om at ændre det danske folks syn om japansk spise fra fast food til mere kulinariske aspekter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s